Quantcast
ΔΝΤ: Θέλαμε πάντα μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Θέλαμε πάντα μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

δημοσιεύτηκε:

ΤοΔΝΤ ήθελε σταθερά μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αυτό αναγνωρίζεται, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Δεν θέλω να αναλύσω την ιστορία της ελληνικής κρίσης τα τελευταία οκτώ – εννέα χρόνια», δήλωσε, όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ που έκανε για μία ακόμη φορά αναφορά στα λάθη που έκανε στο ελληνικό πρόγραμμα.

Έχουμε κάνει πολλές αναφορές και αναλύσεις για το πρόγραμμα, περιλαμβανομένων εκθέσεων των ανεξάρτητων ελεγκτικών μας οργάνων, είπε ο κ. Ράις. Όλες, πρόσθεσε, δημοσιοποιήθηκαν.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως το ΔΝΤ αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η πίστωση αυτής της επιτυχίας πηγαίνει κυρίως στην ελληνική κυβέρνηση και τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ συνέβαλε σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

«Και φυσικά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, συνεχίζουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα, αν και δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα με το ΔΝΤ εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα», είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.