Quantcast
Γιούνκερ: Από τις δεσμεύσεις της Ιταλίας θα εξαρτηθεί η απόφαση για τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Από τις δεσμεύσεις της Ιταλίας θα εξαρτηθεί η απόφαση για τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

δημοσιεύτηκε:

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα ότι η Ιταλία “κινείται σε επισφαλή κατεύθυνση” και κινδυνεύει να ξεκινήσει σε βάρος της η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Ο Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί, σημειώνοντας όμως ότι θα εξαρτηθεί από τις μελλοντικές οικονομικές δεσμεύσεις που θα αναλάβει η Ρώση.

“Ξεκαθαρίσαμε ότι θεωρούμε πως η Ιταλία κινείται προς επισφαλή κατεύθυνση, για αυτό πρέπει να λάβουμε τις ανάλογες αποφάσεις, όμως πιστεύω ότι η Ιταλία διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί τα επόμενα χρόνια στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος”, συνέχισε, αναφερόμενος στους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες που απαιτούν τη μείωση του υψηλού ελλείμματος.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την έναρξη αυτής της διαδικασίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον Κόντε, το δημόσιο έλλειμμα θα φτάσει “πιθανότατα” στο 2,2% του ΑΕΠ φέτος, δηλαδή θα είναι μικρότερο από το 2,5% που προβλέπει η Κομισιόν.

“Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ην άποψη αυτή συμμερίζονται και όλα τα άλλα μέλη της κυβέρνησής του.

Ο Κόντε συζήτησε το θέμα το βράδυ της Δευτέρας με τους δύο αντιπροέδρους του, τον Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας και τον Λουίτζι Ντι Μάιο του Κινήματος 5 Αστέρων και, όπως είπε σήμερα, συμφωνούν και οι τρεις απολύτως ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος “πρέπει να αποφευχθεί”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.