Quantcast
Προκλητικό δημοσίευμα της Yeni Safak: Η Τουρκία έχει δικαιώματα έως την...Κρήτη - enikonomia.gr
share

Προκλητικό δημοσίευμα της Yeni Safak: Η Τουρκία έχει δικαιώματα έως την…Κρήτη

δημοσιεύτηκε:

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφορεί στην Τουρκία με τίτλο: “Διπλή πρόκληση από την Αθήνα”.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η μία πρόκληση είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις οποίες απάντησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ.

Η δεύτερη πρόκληση, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ExxonMobil.

“Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει οικόπεδα νότια της Κρήτης στην ExxonMobil αλλά εκεί υπάρχουν δικαιώματα και της Τουρκίας και της Λιβύης”, αναφέρεται στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας και προειδοποιεί ότι “σε περίπτωση που τα οικόπεδα συμπίπτουν με την τουρκική υφαλοκρηπίδα τότε έρχεται μία νέα κρίση στην περιοχή. Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει νέα τετελεσμένα στην περιοχή”.


Η εφημερίδα Turkiye σε δημοσίευμα της περιγράφει τα τέσσερα βήματα που θα κάνει η Τουρκία “για την επιβολή στην Κύπρο”. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα το ένα βήμα είναι η αποστολή του γεωτρύπανου Γιαβούζ στα “ζεστά νερά” στην κυπριακή ΑΟΖ, το δεύτερο βήμα είναι η πρόθεση της Άγκυρας να φτιάξει λιμάνι στρατηγικής σημασίας στα κατεχόμενα, το τρίτο βήμα είναι να εγκαταστήσει τους S-400 στη Μερσίνη προκειμένου να κλείσει τον εναέριο χώρο της Κύπρου και το τελευταίο βήμα είναι η κατασκευή ναυπηγείου στην ίδια περιοχή, απέναντι από την Κύπρο.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.