Quantcast
Η Ρώμη θα παρουσιάσει έλλειμμα 2,04% το 2019 - Τι δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός - enikonomia.gr
share

Η Ρώμη θα παρουσιάσει έλλειμμα 2,04% το 2019 – Τι δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

δημοσιεύτηκε:

Στο 2,04% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο κ. Κόντε «Είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τις προβλέψεις που αναμέναμε. Θυμάστε το περίφημο 2,04% για το 2019; Ε, λοιπόν είμαστε απολύτως ευθυγραμμισμένοι».

Υπενθυμίζεται ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Ρώμη να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της, αρκετά κάτω από το όριο του 3% που θέτει, προκειμένου να καταφέρει να μειώσει το κολοσσιαίο δημόσιο χρέος της. Η λαϊκιστική κυβέρνηση συμμαχίας παρουσίασε τον περασμένο χρόνο έναν προϋπολογισμό για το 2019 με έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ, το οποίο απορρίφθηκε από τις Βρυξέλλες.

Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου τουλάχιστον 12μήνου, χάρη στον χαμηλότερο στόχο για το έλλειμμα και τις ελπίδες για μια ύφεση στη δημοσιονομική διαμάχη με τις Βρυξέλλες.

Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 7 μονάδες βάσης σε νέο χαμηλό έτους, στο 1,857%, ένα επίπεδο στο οποίο υποχώρησαν τελευταία φορά τον Μάιο του 2018 πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού της Λέγκα και του Κινήματος των 5 Αστέρων.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.