Quantcast
Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Στην ανατολική Μεσόγειο θα μιλήσουμε με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν εάν χρειαστεί - enikonomia.gr
share

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Στην ανατολική Μεσόγειο θα μιλήσουμε με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν εάν χρειαστεί

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέα προκλητική δήλωση μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στην Κίνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στις έρευνες στην Κύπρο δήλωσε μεταξύ άλλων: “Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως εάν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε και εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν εάν χρειαστεί και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η ‘νότια Κύπρος’ (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα”.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου αναφέροντας ότι “η ‘νότια Κύπρος’ εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα. Ενώ η ‘βόρεια Κύπρος’ που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. Εμείς πώς να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Και εδώ πάλι τα ίδια κάνουν”.

Σχετικά με την αγορά και παράδοση των F-35 ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε: “Αν ψάχνετε πελάτη και βρέθηκε ένας και έκανε κανονικά τις πληρωμές του. Πώς μπορείς να μην δώσεις το προϊόν του άλλου; Αυτό είναι σφετερισμός”.

Πηγή πληροφοριών: ΣΚΑΪ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.