Quantcast
Νέα πρόκληση Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα - Πέταξε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος πάνω από το Αιγαίο - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Νέα πρόκληση Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα – Πέταξε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος πάνω από το Αιγαίο – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ πέταξε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38 πάνω από το Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, σύμφωνα με την Hurriyet.

Ο Ακάρ κατά την ομιλία του προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

“Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή ως παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε:

“Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά. Ο Πορθητής, το Barbaros, το Γιαβούζ και το Ορούτζ Ρέις συνεχίζουν τις εργασίες τους εκεί. Το ναυτικό και η αεροπορία στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει. Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο”.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: hurriyet.com.tr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.