Quantcast
Εκβιάζει ο Ερντογάν για το προσφυγικό: Θα ανοίξουμε τις πύλες μας προς την Ευρώπη, αν δεν λάβουμε διεθνή στήριξη - enikonomia.gr
share

Εκβιάζει ο Ερντογάν για το προσφυγικό: Θα ανοίξουμε τις πύλες μας προς την Ευρώπη, αν δεν λάβουμε διεθνή στήριξη

δημοσιεύτηκε:

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντoγάν, ο οποίος απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προειδοποιεί πως εάν δεν στηρίξει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Βόρεια Συρία, μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

«Στη χώρα μας έχουμε 3.650.000 πρόσφυγες.Τώρα προέκυψε και το Ιντλίμπ. Έχουμε κι αυτούς που έρχονται από το Αφγανιστάν. Όμως να ξέρετε πως αυτή η πορεία θα μας φτάσει σε διαφορετικά σημεία. Ποιο είναι το σημείο αυτό; H θα γίνει αυτό ( σ.σ. η ζώνη ασφαλείας) ή θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας. Η στηρίξτε μας ή θα μας παρεξηγήσετε. Ως ένα όριο αντέχουμε. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνο εμείς το βάρος αυτό. Δείτε κι εσείς τι είναι να σηκώνεις το βάρος αυτό. Δεν έχουμε πάρει την απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο και για να πάρουμε τη στήριξη ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε αυτό» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι να εγκαταστήσει εκεί 1 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.
Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ. Ερντογάν τόνισε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο σήμερα αν έχουμε λόγο αυτό έγινε λόγω της αγοράς των πλοίων σεισμικών ερευνών αλλά και των πλοίων γεωτρήσεων. Στο παρελθόν νοικιάζαμε. Ενδέχεται να έρθει και τρίτο πλοίο γεωτρήσεων. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν κοιτάμε ποιος τι λέει. Κοιτάμε το τι λέμε εμείς! Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή.Όλες οι φρεγάτες μας, οι κορβέρες μας είναι σε ετοιμότητα και τα αεροσκάφη μας είναι ετοιμότητα. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα μας. Εδώ έχει δικαιώματα η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου» , κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα. έχουμε δικαίωμα να μιλάμε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.