Quantcast
Μοσκοβισί: Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να τροποποιήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να τροποποιήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Να προχωρήσει η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε «σοβαρή μεταρρύθμιση» του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του χρέους των κρατών και να ευνοηθεί η ανάπτυξη ζήτησε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Επιθυμώ η επόμενη επιτροπή να διατηρήσει την επιλογή της ευελιξίας στο πλαίσιο των κανόνων και να είναι επίσης ικανή να προτείνει τη μεταρρύθμισή τους», δήλωσε ο Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με την Ένωση Δημοσιογράφων Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού Ρεπορτάζ. 

Ο Μοσκοβισί θα αντικατασταθεί την 1η Νοεμβρίου από τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, έναν μετριοπαθή Σοσιαλδημοκράτη.

Ο Μοσκοβισί στάθηκε στη μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος, που αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε μείωση του δημόσιου χρέους.

Όπως είπε, η έννοια του διαρθρωτικού ελλείμματος είναι «αμφισβητήσιμη ως προς τη σύλληψή της, είναι δύσκολο να μετρηθεί εμπειρικά και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί ως στοιχείο διαπραγμάτευσης με τα κράτη μέλη».

Ο Επίτροπος, ο οποίος υπενθύμισε πως η τελευταία λέξη ανήκει στα κράτη- μέλη της ΕΕ πρότεινε μια «μεταρρύθμιση των κανόνων ώστε να καταστούν ικανοί να θέτουν σε εφαρμογή πολιτικές που μειώνουν το χρέος και ταυτόχρονα υποστηρίζουν την ανάπτυξη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.