Quantcast
Ράλι στην Wall Street μετά από δημοσίευμα για μερική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας - enikonomia.gr
share

Ράλι στην Wall Street μετά από δημοσίευμα για μερική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

δημοσιεύτηκε:

Ράλι κάνει η Wall Street, μετά από δημοσιεύματα για εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα, η οποία δημιουργεί την προοπτική για ανακωχή στον 18μηνο εμπορικό πόλεμό τους. Ο Dow Jones και ο S&P 500 σημείωναν κέρδη 1,8% στις 22.15 (ώρα Ελλάδας), ενώ ο Nasdaq εκτινάχθηκε 2%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κατέληξαν σήμερα σε μία μερική συμφωνία, η οποία θα θέσει τη βάση για μία ευρύτερη συμφωνία που θα μπορούσαν να υπογράψουν οι πρόεδροι Τραμπ και Σι Τζινπίγκ, αργότερα φέτος.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Κίνα θα κάνει ορισμένες παραχωρήσεις όσον αφορά τα αγροτικά προϊόντα και οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε κάποια μείωση των δασμών. Η συνθήκη είναι στα αρχικά στάδιά της και υπόκειται σε αλλαγές, καθώς ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, Λιου Χε, αργότερα σήμερα.


Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την αναστολή των προγραμματισμένων για τις 15 Οκτωβρίου δασμολογικών αυξήσεων, ενώ μπορεί, επίσης, να αναβάλει ή να ακυρώσει τους προβλεπόμενους να επιβληθούν στα μέσα Δεκεμβρίου δασμούς. Θα πρόκειται για την πρώτη σημαντική εξέλιξη στον 18μηνο εμπορικό πόλεμο που έχει πλήξει τις οικονομίες και των δύο χωρών.

Αν και η περιορισμένη συμφωνία μπορεί να επιλύσει ορισμένα βραχυπρόθεσμα ζητήματα, θα μείνουν σε εκκρεμότητα πολλές από τις πιο ακανθώδεις διαφορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.