Quantcast
Στο Αλγέρι ο Ερντογάν: Συνομιλίες με επίκεντρο τη Λιβύη - enikonomia.gr
share

Στο Αλγέρι ο Ερντογάν: Συνομιλίες με επίκεντρο τη Λιβύη

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στο Αλγέρι για μια επίσκεψη 48 ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες μεταξύ άλλων για το θέμα της Λιβύης, μια περιφερειακή κρίση στην οποία η Αλγερία θέλει να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή.

Η οικονομική συνεργασία θα βρεθεί επίσης στην ατζέντα του ταξιδιού του Ερντογάν, ο οποίος συνοδεύεται από μια πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Η Τουρκία είναι ο πρώτος ξένος επενδυτής στην Αλγερία.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε ο Αλγερινός ομόλογός του Αμπντελματζίντ Τεμπούν και δύο ηγέτες θα «επικεντρωθούν» κυρίως «σε διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος», μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος του Ερντογάν στο Αλγέρι, πρώτο σταθμό στην αφρικανική περιοδεία του, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

«Θα οργανώσουμε ένα οικονομικό φόρουμ στην Αλγερία όπου καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών» δήλωσε πριν από την αναχώρησή του ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Θα συζητήσουμε, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, ιδίως στη Λιβύη» συμπλήρωσε.

Οι Ερντογάν και Τεμπούν είχαν ήδη συναντηθεί την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για τη λιβυκή κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.