Quantcast
Κορονοϊός: Στους 2.442 οι νεκροί στην Κίνα - 76 τα κρούσματα στην Ιταλία - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Στους 2.442 οι νεκροί στην Κίνα – 76 τα κρούσματα στην Ιταλία

δημοσιεύτηκε:

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 2.442 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών Αρχών, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 648 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μεγαλύτερος από τα 397 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 76.936. Από τους 97 νέους θανάτους, οι 96 καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εκ των οποίων 82 στην πόλη Ουχάν, επίκεντρο του ιού.

Οι νέες μολύνσεις εκτός της Κίνας συνεχίζουν να ανησυχούν τις παγκόσμιες υγειονομικές Αρχές, με τη Νότια Κορέα να ανακοινώνει έναν τέταρτο νεκρό από τον ιό και 123 νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 556.

Τα κρούσματα στην Ιταλία, τετραπλασιάσθηκαν χθες, Σάββατο, φθάνοντας τα 76. Από τον ιό δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στο Ιράν επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως στρέφει τις προσπάθειές του στο να βοηθήσει ευάλωτες χώρες να προετοιμασθούν, περιλαμβανομένων 13 στην Αφρική. Χθες, Σάββατο, εξέφρασε ανησυχία για τον αριθμό των νέων μολύνσεων που δεν έχουν σαφή σχέση με την Κίνα, όπως κάποιο ταξίδι εκεί ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα συνδέονται με την Εκκλησία του Σιντσεοντζί του Ιησού στην πόλη Νταεγού, αφού μία γυναίκα, που είναι γνωστή ως «Ασθενής 31» και η οποία συμμετείχε σε τελετές, διαγνώσθηκε θετική στον ιό την περασμένη εβδομάδα. Η γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Η ασθένεια έχει επεκταθεί σε 26 χώρες και εδάφη εκτός της Κίνας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters. Ο ιός υπήρξε θανατηφόρος στο 2% των κρουσμάτων που έχουν αναφερθεί και ο κίνδυνος θανάτου είναι υψηλότερος για τους πιο ηλικιωμένους ασθενείς, ενώ τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι σχετικά λίγα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος επισκίασαν μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαουδική Αραβία, κατά την οποία ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πως η αναστάτωση που έχει προκληθεί από τον κορονοϊό είναι πιθανό να μειώσει φέτος την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 5,6%, (0,4% κάτω από την πρόβλεψη του Ιανουαρίου) και να αφαιρέσει 0,1% από την παγκόσμια ανάπτυξη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua, Sputnik


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.