Quantcast
Γερμανία: Στα "μαχαίρια" οι κυβερνητικοί εταίροι - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Στα “μαχαίρια” οι κυβερνητικοί εταίροι

δημοσιεύτηκε:

“Μαχαίρια” έβγαλαν οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες κατηγορούν τους Σοσιαλδημοκράτες για βρώμικη εκστρατεία εναντίον τους.

H επικεφαλής του Xριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, απέκρουσε τους ισχυρισμούς του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για υποτιθέμενη ασαφή στάση του κόμματός της απέναντι στο (ακροδεξιό) κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

«Το SPD πρέπει να τερματίσει αυτή την εκστρατεία δυσφήμησης και λάσπης ή να εγκαταλείψει την κυβέρνηση», δήλωσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ σήμερα στο Βερολίνο. «Η ομοσπονδιακή ηγεσία του CDU έχει λάβει πολύ σαφείς αποφάσεις για την οριοθέτησή του απέναντι στο ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα, στις οποίες δεν υπάρχει τίποτα το οποίο μπορεί να παρερμηνευτεί. Εν τούτοις, ο Γενικός Γραμματέας του SPD Λαρς Κλίνγκμπαϊλ εξαπολύει κατά του κυβερνητικού εταίρου μια βρώμικη εκστρατεία», τόνισε.

«Είτε (ο Κλίνγκμπαϊλ) θεωρεί ότι ολόκληρη η ηγεσία του CDU ψεύδεται, είτε θεωρεί τη συνεργασία με το CDU δυσβάσταχτη, πρέπει να ενεργήσει ανάλογα και να αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής, ο Γενικός Γραμματέας του SPD δεν έχει κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Γι’ αυτό μπορώ να αξιολογήσω (τις επιθέσεις του) μόνο ως μια συνειδητή εκστρατεία δυσφήμησης και λάσπης», δήλωσε η παραιτηθείσα πρόεδρος του CDU, αναφερόμενη στον κυβερνητικό του εταίρο, το SPD. Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ τόνισε επίσης εκ νέου ότι «οποιοσδήποτε στο CDU πιστεύει ότι θα πρέπει να αμφισβητηθεί το “τείχος προστασίας” απέναντι στο AfD, ιδίως μετά τις επιθέσεις στο Χανάου, δεν έχει θέση στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα».

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ,


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.