Quantcast
ΗΠΑ - Κορονοϊός: Μήνυμα της κεντρικής τράπεζας για μείωση των επιτοκίων - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ – Κορονοϊός: Μήνυμα της κεντρικής τράπεζας για μείωση των επιτοκίων

δημοσιεύτηκε:

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα «δράσει με τον κατάλληλο τρόπο» για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία εν όψει των κινδύνων που τίθενται από την έξαρση του κορονοϊού, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ενώ δήλωσε ότι η οικονομία παραμένει σε καλή κατάσταση.

Η δήλωση – παρέμβαση του Πάουελ ήρθε εν μέσω της μεγαλύτερης μετά το 2008 πτώσης των μετοχών της Wall Street αυτή την εβδομάδα και αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια στη σύνοδο του Μαρτίου. Αναδεικνύει, επίσης, τη βούληση της κεντρικής τράπεζας να λάβει μέτρα, αν συνεχισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού και επηρεάσει την οικονομία των ΗΠΑ.

«Τα βασικά μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν ισχυρά», ανέφερε ο Πάουελ. «Ωστόσο, ο κορονοϊός δημιουργεί κινδύνους για την οικονομική δραστηριότητα. Η Fed παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειές τους για τις προοπτικές της οικονομίας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας και θα λειτουργήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο για να στηρίξουμε την οικονομία», τόνισε ο Πάουελ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.