Quantcast
Κίνα: Συρρίκνωση του ΑΕΠ για πρώτη φορά στην ιστορία λόγω κορονοϊού - enikonomia.gr
share

Κίνα: Συρρίκνωση του ΑΕΠ για πρώτη φορά στην ιστορία λόγω κορονοϊού

δημοσιεύτηκε:

Για πρώτη φορά στην ιστορία συρρικνώθηκε κατά 6,8% το ΑΕΠ της Κίνας στο πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ωστόσο η πτώση αυτή ήταν μικρότερη από ό,τι προέβλεπε μεσοσταθμικά (–8,2%) ομάδα αναλυτών που συμμετείχε σε έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Πρόκειται μολαταύτα για τη χειρότερη επίδοση της οικονομίας της Κίνας αφότου άρχισαν να δημοσιοποιούνται δεδομένα για την πορεία του ΑΕΠ ανά τρίμηνο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το τελευταίο τρίμηνο του 2019, καταγραφόταν ανάπτυξη 6%. Η Κίνα έχει να καταγράψει συρρίκνωση του ΑΕΠ της σε ετήσια βάση από το 1976.
Αν και τα στοιχεία που ανακοινώνει η Κίνα αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη από αρκετούς ειδικούς, εξετάζονται πάντα με μεγάλη προσοχή από τους αναλυτές, με δεδομένο το τεράστιο βάρος της χώρας για την παγκόσμια οικονομία.
Εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, η Κίνα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη «με νέες δυσκολίες και προκλήσεις στην επανεκκίνηση της δραστηριότητας και της παραγωγής», αναγνώρισε μιλώντας στον Τύπο ο εκπρόσωπος της κινεζικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Μάο Σενγκγιόνγκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.