Quantcast
Κορονοϊός: Άνοιξαν οι πρώτες βιομηχανίες στην Ιταλία - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Άνοιξαν οι πρώτες βιομηχανίες στην Ιταλία

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα Δευτέρα, επαναλειτούργησαν οι πρώτες βιομηχανίες στηνΙταλία, με υποχρεωτική τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, βάσει αυστηρών κριτηρίων. Η υιοθέτησή τους, βεβαιώνεται από τους εργοδότες με υπεύθυνες δηλώσεις οι οποίες αποστέλλονται στις κατά τόπους νομαρχίες.
Πιο συγκεκριμένα, στη βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι λειτούργησε και πάλι η βιομηχανία, η οποία παράγει ηλεκτρικές συσκευές, στην κεντρική περιοχή Μάρκε, εταιρία συσκευών κουζίνας, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι μεγάλο επιπλοποιείο, και στη Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία, τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Κοντά στη Φλωρεντία, άνοιξε και πάλι βιομηχανική μονάδα παραγωγής γνωστού οίκου μόδας.Πάντως, είναι υποχρεωτική η τήρηση μέτρων όπως η υποβολή του προσωπικού σε τεστ, η μέτρηση της θερμοκρασίας, η χρήση μάσκας και γαντιών, όπως και η απόσταση δυο μέτρων ανάμεσα στους εργαζομένους, κατά τη φάση αλλαγής ενδυμάτων, στον χώρο εργασίας και την ώρα του φαγητού.
Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να τηρούνται από όλες τις εταιρίες και βιομηχανίες που θέλουν να ξαναρχίσουν να λειτουργούν πριν από τις 4 Μαΐου, όταν αναμένεται να αρχίσει η γενικευμένη επαναλειτουργία των παραγωγικών δραστηριοτήτων και της κυκλοφορίας των πολιτών. Παράλληλα, σε όσες επιχειρήσεις «σηκώνουν ρολά» τις ημέρες αυτές, η παρουσία των εργαζομένων θα είναι μειωμένη, με διαφορετικές -κατά το δυνατόν- βάρδιες και συνέχιση της τηλε-εργασίας, όταν αυτό επιτρέπεται.
Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξαναρχίσουν να παράγουν, με συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων, πάνω από 100.000 βιομηχανίες και εταιρείες, σε όλη την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.