Quantcast
Κορονοϊός - ΕΚΤ: Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ δεν θα επανέλθει στο επίπεδο του 2019 πριν από το 2022 - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός – ΕΚΤ: Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ δεν θα επανέλθει στο επίπεδο του 2019 πριν από το 2022

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, το ευρωπαϊκό ΑΕΠ δεν θα επανέλθει στο επίπεδο όπου βρισκόταν το 2019 πριν από το Φθινόπωρο του 2022, εξέφρασε ο επικεφαλής , προσθέτοντας ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν θα βελτιωθεί τις προσεχείς εβδομάδες. Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Les Echos, «το (ευρωπαϊκό) ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στο επίπεδο του 2019 πριν από το φθινόπωρο του 2022. Θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, για παράδειγμα στην εμπιστοσύνη και στις αποταμιεύσεις, στην επιστροφή στη δουλειά. Παρά τα εμβόλια, θα υπάρξει ζημία διαρκείας. Η ευρωπαϊκή οικονομία θα βγει από αυτή την κρίση εξασθενημένη για μεγάλη διάρκεια».
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα του ιού λέγοντας «Αυτό που θα παρακολουθούμε στενά είναι η κυκλοφορία του ιού, που αναπόφευκτα επηρεάζει τις συμπεριφορές των καταναλωτών, περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα (…). Το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει» η πανδημία του νέου κορονοϊού.
«Αυτό που μοιάζει βέβαιο, αντίθετα, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες του 2020 δεν θα δούμε βελτίωση», πρόσθεσε.
Για τον Λέιν, «όσο το εμβόλιο δεν διανέμεται μαζικά, θα παραμένουμε σε περίοδο αβεβαιότητας. Το εμβόλιο θα επηρεάσει πάνω απ’ όλα την προοπτική του τέλους του επόμενου έτους και του 2022, όχι των επόμενων 6 μηνών», τόνισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.