Quantcast
Βρετανία: Tι αλλάζει από σήμερα στα ταξίδια - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Tι αλλάζει από σήμερα στα ταξίδια

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζουν από σήμερα, Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου τα δεδομένα για τα ταξίδια προς την Βρετανία λόγω Brexit, καθώς δεν θα γίνονται πλέον δεκτά τα δελτία ταυτότητας των πολιτών της Ε.Ε. όταν ταξιδεύουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Εξαιρούνται όσοι έχουν αποκτήσει δικαίωμα μόνιμης διαμονής ή προεγκατεστημένου κατοίκου και το έχουν δηλώσει στην υπηρεσία μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για μέτρο που προβλέπεται από την συμφωνία του Brexit και, όπως δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, στόχος είναι να ελέγχονται καλύτερα τα σύνορα και να εμποδίζονται εγκληματίες που εισέρχονται στη χώρα με πλαστά έγραφα.

Αγγλία: Τι αλλάζει από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στα ταξίδια
Εξάλλου από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου απλοποιείται η είσοδος στην Αγγλία για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό. Πρώτα απ’ όλα καταργείται το τριζωνικό σύστημα του κόκκινου πορτοκαλί, πράσινου που έχει επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας και κατατάσσει κάθε χώρα ανάλογα με την επιδημιολογική της εικόνα.
Θα υπάρχουν μόνο «κόκκινες» χώρες, για τις οποίες θα ισχύουν πολύ αυστηρά κριτήρια και υψηλού κόστους διαδικασία για να ταξιδέψει κάποιος από αυτές προς την Αγγλία, ακόμη και αν είναι βρετανός πολίτης. Προς το παρόν στην λίστα αυτή έχουν ενταχθεί 54 κράτη, τα περισσότερα μακριά από την Ευρώπη εκτός από το Μαυροβούνιο και την Τυνησία.
Για όλα τα υπόλοιπα κράτη, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πια να κάνουν το τεστ πριν την αναχώρηση τους. Εξακολουθούν να είναι απαραίτητα η συμπλήρωση του εγγράφου PLF ( Passenger Locator Form), το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και ένα ακόμη τεστ που θα κάνουν τη δεύτερη μέρα της άφιξης τους. Αλλά και το τεστ από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει πολύ πιο φθηνό και να αγοράζεται ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος του μπορεί να πέσει ακόμη και στις 5 στερλίνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες προϋποθέσεις για τα ταξίδια προς την Αγγλία ισχύουν μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους. Οι υπόλοιποι θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο δαπανηρά τεστ κορονοϊού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.