Quantcast
Γερμανοί και Βρετανοί αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς Μέρκελ στην ελληνική κρίση - enikonomia.gr
share

Γερμανοί και Βρετανοί αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς Μέρκελ στην ελληνική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Αποδοκιμάζουν οι Γερμανοί, αλλά και οι Βρετανοί τον τρόπο που η Άνγκελα Μέρκελ χειρίστηκε την ελληνική κρίση χρέουςσύμφωνα με το YouGov.co.uk.

Η αδιάλλακτη στάση που κράτησε η Μέρκελ επανέφερε εικόνες από τη «σκληρή Γερμανία» και καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δανειστές και την Ελλάδα έφτασαν στο σημείο καμπής στα social media η λέξη «πραξικόπημα» έγινε πολύ δημοφιλής.

Η έρευνα του YouGov σε επτά ευρωπαϊκά κράτη δείχνει ότι μόνο στη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία θεωρούν ότι η Γερμανία κράτησε τις ισορροπίες στο θέμα της ελληνικής κρίσης.

Οι μισοί Βρετανοί θεωρούν ότι η Γερμανία φέρθηκε πολύ άσχημα και μόνο το 21% ότι έπραξε σωστά, ενώ το 51% των Γερμανών αποδοκιμάζει τη στάση της κυβέρνησής του.

Αυτά τα ποσοστά είναι ακόμα καλύτερα από εκείνα που δόθηκαν για τον χειρισμό της κρίσης από το ΔΝΤ, την Ελλάδα και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Στη Βρετανία οι ψηφοφόροι των Εργατικών είναι πιο κριτικοί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση  (με 33% έναντι 22% των Συντηρητικών).

Στη Βρετανία επίσης δοκιμάζεται η δημοφιλία της Άνγκελα Μέρκελ. Τον Φεβρουάριο οι θετικές γνώμες ήταν 44% και 11% οι αρνητικές, αλλά πλέον τα ποσοστά 33% και 27% αντίστοιχα.

Και πάλι το ποσοστό των Εργατικών είναι μικρότερο (4%) από αυτό των Συντηρητικών (16%).

 

Grexit

 

Παρόλο που οι φόβοι για ένα Grexit έχουν προσωρινά υποχωρήσει, η αστάθεια παραμένει καθώς οι συνθήκες της νέας συμφωνία μπορεί να έχουν ως συνέπεια να καταφύγει ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόωρες εκλογές.

Και το ποσοστό των Γερμανών που θα ήθελαν να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ είναι 58% έναντι 31% αυτών που θα ήθελαν να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

Πάντως, οι περισσότεροι Γερμανοί (57%) αμφιβάλλουν ότι αυτό θα συμβεί. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.