Quantcast
Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν για τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία - enikonomia.gr
share

Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα – Πούτιν για τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία

δημοσιεύτηκε:

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν για την εκεχειρίαπου συμφωνήθηκε να τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στη Συρία. Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου.

Από το Λευκό Οίκο έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε θετικά τη συμφωνία αλλά είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση θα πρέπει να τηρήσουν με σοβαρότητα και αυστηρότητα την κατάπαυση πυρός.

Το Στέητ Ντιπάρτμεντ έδωσε στη δημοσιότητα ένα πεντασέλιδο κείμενο με λεπτομέρειες όσον αφορά στους όρους τςη συμφωνίας κατάπαυσης πυρός, η οποία όμως και αυτή αφήνει αδιευκρίνιστα βασικά ζητήματα όπως είναι πχ ποιά θα είναι η αντίδραση σε τυχόν παραβιάσεις, με ποιά βήματα και μέτρα θα εφαρμοστεί και ποιός θα το επιβλέψει και θα το κρίνει αυτό κ.ο.κ.

Ο Ρώσος πρόεδρος νωρίτερα, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις ΗΠΑ «είναι ένα πραγματικό βήμα στην σωστή κατεύθυνση και μπορεί να σταματήσει την αιματοχυσία».

Υποστήριξε, επίσης, ότι ήταν το αποτέλεσμα έντονης κοινής δουλειάς ανάμεσα σε Ρώσους και Αμερικανούς διπλωμάτες και μπορεί ν’ αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η Ρωσία θα εργαστεί μαζί με τη συριακή κυβέρνηση για την επιτυχία της συμφωνίας και περιμένει από τις ΗΠΑ να κάνουν το ίδιο και με τις ομάδες της αντιπολίτευσης που στηρίζουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.