Quantcast
Wall Street: Βουτιά 1,1% του Dow Jones παρά την αύξηση των λιανικών πωλήσεων - enikonomia.gr
share

Wall Street: Βουτιά 1,1% του Dow Jones παρά την αύξηση των λιανικών πωλήσεων

δημοσιεύτηκε:

Βουτιά έκανε η Wall Street, μετά από διακυμάνσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης που ακολούθησαν τα αισιόδοξα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,1% στις 17.535 μονάδες.

Απώλειες 0,9% για τον S&P 500 και 0,4% για τον Nasdaq. Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,5%, καθώς η Eurostat επιβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους.



Οι μεγάλες κινήσεις των χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street αυτή την εβδομάδα υπογραμμίζουν πόσο επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για την πορεία των μετοχών, δήλωσε στέλεχος της Meridian Equity Partners.



Η μετοχή της αλυσίδας καταστημάτων Wal – Mart μειώθηκε 2,8%, οδηγώντας τον Dow Jones στην πτώση. Τα εταιρικά κέρδη του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά ήταν καλύτερα σε σχέση με τις προσδοκίες. Πολλοί επενδυτές και αναλυτές αναμένουν μικρή αύξηση των κερδών στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, κάτι που θα βοηθούσε την άνοδο των μετοχών.



Οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών αυξήθηκαν τον Απρίλιο, οδηγώντας σε αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 1,3% σε σχέση με τον Μάρτιο.Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου μειώθηκε 1% στα 46,21 δολάρια το βαρέλι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.