Quantcast
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες «ρίχνουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες «ρίχνουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τον γερμανικό δείκτη DAX να υποαποδίδει έναντι της ευρύτερης αγοράς λόγω της αδυναμίας των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ οι εταιρίες εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων βρήκαν στήριξη στις υψηλότερες τιμές του χρυσού.

Στις 10:23 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%, ενώ ο γερμανικός δείκτης blue chip DAX υποχώρησε κατά 0,6%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ήταν αμετάβλητος.

Πτώση 1,6% σημείωσε η Volkswagen, καθώς σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας ασκήθηκε η πρώτη μήνυση από μεγάλο πελάτη της στη Γερμανία για το dieselgate. Η πτώση αυτή άσκησε πιέσεις στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών, που υποχώρησε κατά 0,9%.

Η εταιρία εξόρυξης χρυσού Randgold Resources, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενισχύθηκε κατά 4% μετά την ανακοίνωση αύξησης 76% των κερδών τέταρτου τριμήνου και την ανακοίνωση για αύξηση του ετήσιου μερίσματος. Ζήτηση υπήρχε και για άλλες εταιρίες εξόρυξης μετάλλων, καθώς οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν για τρίτη ημέρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.