Quantcast
Ενισχύεται η κεντρική ισοτιμία του γουάν έναντι του δολαρίου - enikonomia.gr
share

Ενισχύεται η κεντρική ισοτιμία του γουάν έναντι του δολαρίου

δημοσιεύτηκε:

Η κεντρική ισοτιμία του γιουάν ενισχύθηκε σήμερα κατά 135 μονάδες βάσης (1,35 ποσοστιαίες μονάδες) στα 6,8988 δολάρια, σύμφωνα με το κινεζικό Σύστημα Ξένου Συναλλάγματος. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ζου Σιαοτσουάν δήλωσε την Παρασκευή ότι το κινεζικό νόμισμα θα σταθεροποιηθεί φέτος, εν μέσω ενίσχυσης της οικονομίας και αύξησης της εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξής της.

«Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στις πολιτικές της κεντρικής τράπεζας το 2017, αν και η εφαρμογή και η εποπτεία θα είναι πιο σχολαστικές και ακριβείς», σημείωσε ο Ζου σε συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνόδου.

Στην έκθεση πεπραγμένων της κυβέρνησης, που διανεμήθηκε από τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, η Κίνα δεσμεύεται να συνεχίσει προσανατολισμένες στην αγορά μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τον συναλλαγματικό μηχανισμό του γιουάν και να διατηρήσει τη σταθερή θέση του νομίσματος στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα το 2017.

Στην τρέχουσα αγορά συναλλάγματος της Κίνας, η ισοτιμία του γιουάν μπορεί να αυξομειώνεται κατά 2% γύρω από την κεντρική ισοτιμία του κάθε ημέρα. Η κεντρική ισοτιμία του γιουάν έναντι του δολαρίου προκύπτει από έναν σταθμισμένο μέσο όρο τιμών που δίνουν διαμεσολαβητές (market makers) πριν το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.