Quantcast
Οι τράπεζες ανεβάζουν τις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Οι τράπεζες ανεβάζουν τις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τις τραπεζικές και τις πετρελαϊκές μετοχές να υπεραποδίδουν.

Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο κατά 3,6% καθώς ξεκίνησε η περίοδος εγγραφής για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 8 δισεκ. ευρώ. Ράλι σημείωναν οι γαλλικές τράπεζες, με τις BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole να ενισχύονται μεταξύ 1,1% και 1,8%, ύστερα από την πρώτη τηλεοπτική διαμάχη των υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία, όπου ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις έναντι των αντιπάλων του.

Η μετοχή της σουηδικής εταιρίας βιομετρικής Fingerprint Cards σημείωσε βουτιά 41% σε χαμηλό 20 μηνών αφού ανακοίνωσε ότι αναμένει ένα ακόμα πιο αδύναμο πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με τις ήδη ασθενείς προοπτικές, ενώ απέσυρε τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα και κέρδη.

Στον αντίποδα, η ολλανδική εταιρία χρωμάτων και βαφών Akzo Nobel σημείωσε άνοδο κατά 3,9% ύστερα από αναφορές ότι η αμερικανική PPG ετοιμάζει μια επικαιροποιημένη προσφορά εξαγοράς μετά την απόρριψη της αρχικής της πρότασης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.