Quantcast
Ο Τραμπ ρίχνει τις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ ρίχνει τις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης καθώς οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών και των τραπεζών δέχονταν πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,7% σε χαμηλό εβδομάδας καθώς οι παγκόσμιες αγορές επλήγησαν από ανησυχίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ίσως δυσκολευθεί να εφαρμόσει τις οικονομικές του πολιτικές.

Αυτές οι αμφιβολίες άσκησαν πιέσεις στις μεταλλευτικές μετοχές, με τον κλάδο να υποχωρεί κατά 1,5% καθώς η τιμή του χαλκού σημείωσε χαμηλό δύο εβδομάδων, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνταν και οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλάδο να υποχωρεί κατά 1,5%.

Η ολλανδική τράπεζα ING Groep σημείωσε πτώση περίπου 3% αφού αποκάλυψε ότι μια ποινική έρευνα που διενεργείται σε βάρος της ίσως οδηγήσει στην επιβολή σημαντικών προστίμων. Πτώση 6,3% σημείωσε νωρίτερα και η αυστριακή τράπεζα Raiffeisen Bank.

Η ανοδική κίνηση κάποιων μεμονωμένων μετοχών ήταν σχετικά υποτονική, αν και υπήρχε ζήτηση για τις εταιρίες εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων Randgold Resources και Polymetal International.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.