Quantcast
Κίνα: Πτώση κατέγραψαν οι μετοχές - enikonomia.gr
share

Κίνα: Πτώση κατέγραψαν οι μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική πτώση κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές, με τον δείκτη ChiNext να υποχωρεί σε νέο χαμηλό επίπεδο παρά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για τον ΑΕΠ.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 1,43% στις 3.176,46 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 3,57% στις 10.055,80 μονάδες. Τη σημαντικότερη πτώση σημείωσε ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, καταγράφοντας απώλειες 5,11% στις 1.656,43 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, έχει αποδυναμωθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στον ChiNext καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για την παρατεταμένη κρίση που αντιμετωπίζει η Leshi Internet Information and Technology, μια από τις βασικές εταιρίες του δείκτη.

Η βουτιά της Δευτέρας σημειώθηκε παρά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για το ΑΕΠ. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση στα 38,2 τρισεκ. γιουάν (5,6 τρισεκ. δολάρια) περίπου το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το δεύτερο τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 6,9% σε ετήσια βάση, αμετάβλητος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και λίγο πάνω από την πρόβλεψη της αγοράς για 6,8%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.