Quantcast
Wall Street: Απώλειες μετά την άνοδο του δολαρίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Απώλειες μετά την άνοδο του δολαρίου

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 της Wall Street, καθώς το ενισχυμένο δολάριο ώθησε προς τα κάτω τις τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών, επηρεάζοντας αρνητικά τις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών και των εταιρειών πρώτων υλών.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,65% στις 17.959,03 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,49% και διαμορφώθηκε στις 2.089,27 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,19% στις 4.992,38 μονάδες. 

Το δολάριο ανατιμήθηκε μετά τη μεγάλη υποχώρησή του χθες. Η Fed φάνηκε περισσότερο υπέρ της συνέχισης χαλαρής νομισματικής πολιτικής από ότι αναμενόταν, παρά το ότι άνοιξε την πόρτα για μία αύξηση των επιτοκίων από τον Ιούνιο.

Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 1,9% και του μπρεντ 2,6%, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και των ανησυχιών για την υπερβάλλουσα προσφορά του. Ο δείκτης ενεργειακών μετοχών του S&P 500 μειώθηκε 1,7%. 

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν οριακά την περασμένη εβδομάδα, κάτι που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει σε στέρεο έδαφος. Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας πειβραδύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2015, εν μέρει λόγω των επιπτώσεων του χειμώνα που ήταν δριμύς και του ισχυρού δολαρίου, αλλά πολλοί αναλυτές προβλέπουν θετικές προοπτικές για το δεύτερο τρίμηνο. 

 

Πηγή: Reuters

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.