Quantcast
Πάνω από τα 59 δολάρια η τιμή του μπρεντ μετά τις επιθέσεις στην Υεμένη - enikonomia.gr
share

Πάνω από τα 59 δολάρια η τιμή του μπρεντ μετά τις επιθέσεις στην Υεμένη

δημοσιεύτηκε:

Νέο άλμα έκανε σήμερα η τιμή του μπρεντ πάνω από τα 59 δολάρια το βαρέλι, μετά τις αεροπορικές της Σαουδικής Αραβίας και συμμαχικών χωρών της στον Περσικό κατά της Υεμένης που προκάλεσαν φόβους αποδιάρθρωσης της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου. 

Η τιμή του μπρεντ έκλεισε στα 59,19 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 2,71 δολαρίων ή 4,8%. Τα κέρδη είχαν φθάσει πάνω από 3 δολάρια νωρίτερα, αλλά μειώθηκαν καθώς το δολάριο ανέκαμψε από τα χαμηλά επίπεδα της Τετάρτης.  

Οι επιθέσεις κατά των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, οι οποίοι εξανάγκασαν τον Πρόεδρο της χώρας να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της, δεν προκάλεσαν βλάβες σε πετρελαικές εγκαταστάσεις μεγάλων παραγωγών του Περσικού.

Οι φόβοι, ωστόσο, ότι η σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί, αύξησε τις ανησυχίες για τις αποστολές πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή. Το Ιράν, που είναι αντίπαλος της Σαουδικής Αραβίας και στηρίζει τους αντάρτες Χούτι, καταδίκασε τις αεροπορικές επιθέσεις. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του, ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός. 

Οι αναλυτές αμφιβάλλουν για την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου και δηλώνουν ότι περιμένουν μόνο μία προσωρινή αύξηση των τιμών του πετρελαίου, καθώς είναι έντονες οι ανησυχίες για υπερβάλλουσα προσφορά του “μαύρου χρυσού”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.