Quantcast
Πάνω από τα 60 δολάρια η τιμή του πετρελαίου μπρεντ - enikonomia.gr
share

Πάνω από τα 60 δολάρια η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι εκτινάχθηκε η τιμή του μπρεντ,  καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα λιγότερο από το αναμενόμενο. Η τιμή του μπρεντ διαμορφώνεται στα 60,35 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 3,29%. Το υψηλό έτους για το μπρεντ είναι τα 63 δολάρια που έφθασε τον Φεβρουάριο. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξάνεται κατά 5% ή 2,68 δολάρια στα 55,97 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φθάσει νωρίτερα σε υψηλό έτους (56,05 δολάρια). 

Η Ρωσία διατηρεί “πρωτοφανείς ενεργητικές” διαβουλεύσεις με τις χώρες του ΟΠΕΚ και της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε σήμερα Ρώσος αξιωματούχος. Οι τιμές ενισχύθηκαν, επίσης, από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, καθώς οι μάχες στην Υεμένη συνεχίζονται. 

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου μπορεί να χρειασθεί περισσότερο χρόνο για να γίνει πιο σφιχτή, λόγω της αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ και της πιθανής αύξησης των ιρανικών εξαγωγών, αναφέρει σε σημερινή έκθεσή του η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας (International Energy Agency).

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.