Quantcast
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Σε θετικό έδαφος κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα το πρωί, ύστερα από τις χθεσινές ανακοινώσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, με τις υψηλότερες τιμές αργού και τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της Shell να οδηγούν σε ράλι τις πετρελαϊκές μετοχές αντισταθμίζοντας τις αναιμικές επιδόσεις της Nokia και της Unilever.

Ο δείκτης STOXX 600 κατέγραψε στις 11:30 ώρα Ελλάδας άνοδο 0,1%, μετριάζοντας προηγούμενα κέρδη που τον οδήγησαν στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 4 Δεκεμβρίου. Ο δείκτης οδεύει προς την καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Οκτώβριο του 2015.

Ο γερμανικός δείκτης DAX και ο βρετανικός FTSE κατέγραψαν άνοδο 0,2% και 0,5% αντίστοιχα, επίσης χαμηλότερα σε σχέση με το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα στο εύρος 2,25% – 2,50% τα επιτόκια, τονίζοντας ότι θα κρατήσει υπομονετική προσέγγιση για την αύξηση του κόστους δανεισμού φέτος, επικαλούμενη την αυξημένη αβεβαιότητα της προοπτικής της αμερικανικής οικονομίας.

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν πέρυσι περισσότερο από ένα τρίτο στα 21,4 δισεκ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2014, με τις μετοχές της να καταγράφουν κέρδη άνω του 3%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Nokia υποχώρησε κατά 5,6% και οδεύει προς τη χειρότερη ημέρα από το 2017 καθώς προέβλεψε αδύναμο πρώτο εξάμηνο ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών και πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο.

Η μετοχή του κολοσσού καταναλωτικών προϊόντων Unilever σημείωσε πτώση 2,6% καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερες των αναμενόμενων πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.