Quantcast
Μείωση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Μείωση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στο 1,43% από το 1,49% που είχε φθάσει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ευνοήθηκαν από το γενικότερο θετικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου και εκεί οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς η προσοχή γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες και ΗΠΑ – Κίνας αλλά και από το μέτωπο του Brexit ενθαρρύνει τους επενδυτές να επιστρέψουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Οι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία, παρόλο που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ παρουσίασε την Παρασκευή την πρώτη φάση μιας συμφωνίας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου και ανέστειλε την απειλούμενη αύξηση των δασμών για τις 15 Οκτωβρίου.

Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσαν την Κυριακή ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερη εργασία για να επιτευχθεί συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, προκαλώντας παράλληλα πιέσεις στη στερλίνα.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 12 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.