Quantcast
Νέα μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων - Στο 2,22% του πενταετούς - enikonomia.gr
share

Νέα μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων – Στο 2,22% του πενταετούς

δημοσιεύτηκε:

Η μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά συνεχίσθηκε και σήμερα, παρά τη χθεσινή προειδοποίηση του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι με τις παροχές που υλοποιεί η κυβέρνηση μπορεί να μην επιτευχθεί ο φετινός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%

Η μείωση ήταν ιδιαίτερα αισθητή στις μεσοπρόθεσμες διάρκειες, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού της Ελλάδας, που έχει πιστοληπτική αξιολόγηση χαμηλότερη από την επενδυτική βαθμίδα, να συγκλίνει με εκείνο των ΗΠΑ η οποία έχει πολύ υψηλή πιστοληπτική ικανότητα (ΑΑ+). Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 2,22% έναντι 2,17% της απόδοσης του αντίστοιχου αμερικανικού ομολόγου.

Οι τιμές των ομολόγων στις περισσότερες διάρκειες κινήθηκαν ανοδικά, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να σημειώσουν περαιτέρω υποχώρηση. Το 10ετες ομόλογο διαπραγματευόταν το απόγευμα με απόδοση 3,43% από 3,47% που κυμαινόταν χθες.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ), πραγματοποιήθηκαν σήμερα συναλλαγές 47 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 24 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 10ετές ομόλογο με 16 εκατ. ευρώ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.