Quantcast
Wall Street: Πτώση μετά τη δήλωση Γέλεν για υψηλές αποτιμήσεις - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση μετά τη δήλωση Γέλεν για υψηλές αποτιμήσεις

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισαν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη δήλωση της Προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ότι οι τιμές τους είναι υψηλές. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,48% στις 17.842,18 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,44% στις 2.080,18 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,40% στις 4.919,64 μονάδες. 

Τα σχόλια της Γέλεν για τις μετοχές έγιναν στη διάρκεια συζήτησης που είχε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Οι ενεργειακές μετοχές έχασαν τα κέρδη που είχαν νωρίτερα στη συνεδρίαση, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά την απότομη άνοδο που σημείωσαν. Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν 1,3% στα 61,21 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 μήνες. 

Τα σχόλια της Γέλεν τράβηξαν την προσοχή στις μετοχές με αποτιμήσεις πάνω από τον μέσο όρο, που αποτελούν για μεγάλο διάστημα πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές. Οι μετοχές του S&P 500 έχουν αποτιμήσεις που αντιστοιχούν σε 17,5 φορές τα κέρδη του τελευταίου 12μήνου. Ο μέσος όρος αποτιμήσεων την περασμένη 10ετία ήταν 15,8 φορές τα κέρδη. 

 

 Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.