Quantcast
Σε χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Οι αποδόσεις των ιταλικών και ελληνικών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα, καθώς ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία και η συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ενίσχυσαν τη ζήτηση για στοιχεία ενεργητικού με μεγαλύτερο ρίσκο.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου σημείωνε πτώση πάνω από 10 μονάδες βάσης (0,1 της ποσοστιαίας μονάδας) στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 2,352%. Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν 8 μονάδες βάσης στο 2%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018, μειώνοντας το spread (τη διαφορά της απόδοσης με αυτή των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων) στις 234 μονάδες βάσης από περίπου 242 μ.β. την Παρασκευή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της απόδοσης του ιταλικού 10ετούς τίτλους από τις 18 Ιουνίου, όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έθεσε θέμα μεγαλύτερης στήριξης και οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν σε όλη την Ευρωζώνη. Οι αποδόσεις των πορτογαλικών 10ετών ομολόγων κινήθηκαν, επίσης, προς χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ, σημειώνοντας πτώση 1,4 μ.β. στο 0,464%.

«Η πιο έντονη διάθεση για κίνδυνο παγκοσμίως και οι ισχυρές επιδόσεις στις βασικές αγορές ομολόγων σημαίνουν ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές αναλαμβάνουν πιστωτικό κίνδυνο και αυτό σημαίνει την αγορά ιταλικών και ελληνικών ομολόγων», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής για τα επιτόκια της Mizuho. Τα στοιχεία έδειξαν μία μεικτή εικόνα της ιταλικής οικονομίας σήμερα. Η μεταποιητική δραστηριότητα μειώθηκε για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, αλλά το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κάτω από το 10% για πρώτη φορά από το 2012. «Η Ελλάδα και η Ιταλία μειώνουν περισσότερο (τα spread τους)», δήλωσε ο υπεύθυνος για τη στρατηγική επιτοκίων της Commerzbank. Προσθέτοντας: «Υπήρξαν κάποια αφηγήματα, όπως η καλύτερη είσπραξη φόρων στην Ιταλία μετά τον ηλεκτρονικό ΦΠΑ, που ταιριάζουν στην εικόνα».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.