Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με μικρές απώλειες μετά την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με μικρές απώλειες μετά την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών

δημοσιεύτηκε:

Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, μετά από τη μεγάλη πτώση των ευρωπαικών μετοχών και κρατικών ομολόγων. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,20% στις 18.068,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,29% στις 2.099,12 μονάδες και ο Nasdaq 0,35% στις 4.976,19 μονάδες. 

Στο επίκεντρο των επιχειρηματικών ειδήσεων βρέθηκε η εξαγορά της AOL από τη Verizon Communications έναντι 4,4 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της Verizon μειώθηκε 0,4% ενώ της AOL εκτοξεύθηκε, σημειώνοντας άνοδο 18%. 

Η κίνηση των αμερικανικών δεικτών ήρθε μετά από το ξεπούλημα στις ευρωπαικές αγορές, όπου ο δείκτης DAX απώλεσε 1,7% και ο γαλλικός CAC 1,1%. Η άνοδος του ευρώ κατά 0,7% στα 1,1217 δολάρια,  μετά την αποπληρωμή των 750 εκατ. δολαρίων από την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ενίσχυσε την πτώση των ευρωπαικών μετοχών, καθώς ένα ισχυρότερο ευρώ επηρεάζει τα κέρδη των ευρωπαικών πολυεθνικών εταιρειών. 

“Η Ευρώπη είναι στη θέση του οδηγού τώρα”, δήλωσε αναλυτής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από βραχυπρόθεσμους θεσμικούς επενδυτές, που επιδιώκουν να βγουν από στοιχήματά τους για αύξηση των τιμών ευρωπαικών ομολόγων, δήλωσαν αναλυτές. 

 

Πηγή: WSJ

.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.