Quantcast
Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 με οριακή άνοδο στο κλείσιμο - enikonomia.gr
share

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 με οριακή άνοδο στο κλείσιμο

δημοσιεύτηκε:

Νέο ρεκόρ για τον δείκτη S&P 500 στην Wall Street, μετά από αυτό που κατέγραψε χθες, καθώς αυξήθηκε οριακά (0,08%) στις 2.122,72 μονάδες. Με άνοδο 0,11% έκλεισε ο Dow Jones στις 18.272,66 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,05% στις 5.048,29 μονάδες. 

Η πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου παρουσιάζει σημαντική μεταβλητότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα μεικτά οικονομικά στοιχεία και τις υψηλές αποτιμήσεις. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται 17,3 φορές τα κέρδη του τελευταίου 12μήνου, σύμφωνα με την  FactSet από 16,3 φορές πριν από ένα χρόνο. 

Παρά τις τοποθετήσεις σε μετοχές, οι χρηματιστές λένε ότι υπάρχει μικρός ενθουσιασμός μεταξύ των επενδυτών. 

Τα οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να περιορίζουν τον ενθουσιασμό, δηλώνουν οι χρηματιστές. Αν και τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ήταν θετικά, τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων ήταν αδύναμα, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν και άλλα χλιαρά στοιχεία. 

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε τον Απρίλιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ασθενής παγκόσμια ζήτηση, το ισχυρότερο δολάριο και οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου συνεχίζουν να περιορίζουν την παραγωγή. Σήμερα, επίσης, ανακοινώθηκαν τα προσωρινά στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν υποχώρησή του στις αρχές Μαίου. 

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.