Quantcast
Κορονοϊός: Οι φόβοι για την εξάπλωσή του "γκρεμίζουν" τις ευρωπαϊκές μετοχές - Βουτιά για το πετρέλαιο - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Οι φόβοι για την εξάπλωσή του “γκρεμίζουν” τις ευρωπαϊκές μετοχές – Βουτιά για το πετρέλαιο

δημοσιεύτηκε:

Ο κορονοϊός και οι φόβοι για την εξάπλωσή του “κατακρημνίζουν” τα χρηματιστήρια και οδηγούν σε πτώση τις τιμές του πετρελαίου.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο από τον κορονοϊό πλήττουν τη ζήτηση για επενδύσεις με ρίσκο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Κίνα αυξήθηκε στους 81 ενώ ο ιός εξαπλώθηκε σε πάνω από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Κάποιοι ειδικοί σε θέματα υγείας αμφισβήτησαν την ικανότητα της Κίνας να περιορίσει την επιδημία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,5% στις 10:08 ώρα Ελλάδας, έχοντας ανέλθει σε επίπεδο ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν βουτιά 3,1%, λόγω της έκθεσής τους στην Κίνα.

Ο γαλλικός CAC κατέγραφε υποαπόδοση καθώς οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, όπως η LVMH, η Hermes και η Kering, ιδιοκτήτρια της Gucci, που βασίζονται πολύ στη ζήτηση στην κινεζική αγορά, σημείωσαν απώλειες 2-3%.


Βουτιά στο πετρέλαιο

«Βουτιά» σε χαμηλά τριών μηνών για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς φουντώνουν οι ανησυχίες ότι η εξάπλωση του κορονοϊού θα επηρεάσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της κινεζικής οικονομίας και, κατά συνέπεια, και τη ζήτηση για εμπορεύματα και πρώτες ύλες. Ριάντ και σύμμαχες χώρες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές και παραμένουν σε ετοιμότητα.

Η τιμή του μπρεντ υπέστη απώλειες πάνω από 3%, υποχωρώντας σε ναδίρ τριών μηνών, κάτω από τα 59 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες σχεδόν 4% και για το αμερικανικό αργό, στα υποχωρώντας σε χαμηλά τρισήμισι μηνών, στα 52,15 δολάρια το βαρέλι.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.