Quantcast
Wall Street: Μικρή πτώση μετά τις δηλώσεις Γέλεν - enikonomia.gr
share

Wall Street: Μικρή πτώση μετά τις δηλώσεις Γέλεν

δημοσιεύτηκε:

Με μικρές απώλειες έκλεισε η Wall Street, μετά την επιβεβαίωση από την Τζάνετ Γέλεν ότι πρόθεση της Fed είναι να αυξήσει φέτος τα επιτόκια της.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,29% στις  18.233,29 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,22% στις 2.126,21 μονάδες και ο Nasdaq 0,03% στις 5.089,36 μονάδες.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχει μικρή συμφωνία αν μία ελαφρά αύξηση στο κόστος δανεισμού θα εκτροχιάσει την ανοδική τάση της χρηματιστηριακής αγοράς, που διανύει το έβδομο έτος της. 

Οι διαχειριστές κεφαλαίων  στρέφουν την προσοχή τους στην πιθανότητα να υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. Στη σημερινή ομιλία της, η Γέλεν τόνισε επίσης τους μετωπικούς ανέμους, όπως η αργή αύξηση των μισθών, ο χαμηλός πληθωρισμός και η απογοητευτική ανάπτυξη, αποδυναμώνοντας την άποψη ότι η Fed θα προχωρήσει σε έναν πλήρη κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. 

Καθώς η περίοδος των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου οδεύει στο τέλος της, η εστίαση των επενδυτών επανέρχεται στο χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. 

Νωρίτερα, σήμερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Απρίλιο 0,1% σε σχέση με τον Μάρτιο. 

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.