Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με απώλειες πάνω από 1% - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με απώλειες πάνω από 1%

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση πάνω από 1% έκλεισε η Wall Street, καθώς τα σχόλια αξιωματούχων της Fed και ορισμένα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία ενίσχυσαν τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων φέτος. 

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες  1,04% στις 18.042,61 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,03% στις 2.104,23 μονάδες και ο Nasdaq με ζημιές 1,11% στις 5.032,75 μονάδες. 

Οι ενεργειακές εταιρείες και οι εταιρείες πρώτων υλών υποχώρησαν, καθώς το δολάριο κατέγραφε κέρδη, ενώ οι μετοχές της Apple και της Intel οδήγησαν την πτώση των τεχνολογικών μετοχών. Η μετοχή της Hewlett-Packard μειώθηκε 4,2% και της Google 1,9%. Η μετοχή της Τime Warner Cable ενισχύθηκε 7%,  μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από την Charter Communications έναντι τιμήματος 55 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Η μεγαλύτερη της προβλεπόμενης αύξησης των παραγγελιών κεφαλαιουχικών αγαθών και των πωλήσεων νέων κατοικιών ήρθε μετά από τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια φέτος, εάν η οικονομία βελτιωθεί, όπως αυτή αναμένει.

Η Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Πενσυλβάνια Λορέτα Μέστερ δήλωσε χθες ότι η αμερικανική οικονομία είναι κοντά στο σημείο που μπορεί να αντέξει υψηλότερα επιτόκια. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.