Quantcast
Έξοδος στις αγορές: Μεγάλη η ζήτηση των επενδυτών για το 10ετές ομόλογο - enikonomia.gr
share

Έξοδος στις αγορές: Μεγάλη η ζήτηση των επενδυτών για το 10ετές ομόλογο

δημοσιεύτηκε:

“Ζωηρό” είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών
για το νέο 10ετές ελληνικό ομόλογο, καθώς οι προσφορές έχουν διαμορφωθεί πάνω από τα 15 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.
Υπενθυμίζεται πως
το αρχικό επιτόκιο της έκδοσης τοποθετήθηκε στο Mid Swap
+170/175bps δηλαδή
μεταξύ 1,65% και 1,70%. Ωστόσο αυτήν την ώρα το guidance έχει μειωθεί στο mid swap συν 160-165 μονάδες, δηλαδή το επιτόκιο κυμαίνεται στα επίπεδα μεταξύ 1,60 % και 1,65%. Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan.
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην έκδοση του νέου 10ετούς ελληνικού ομολόγου λέγοντας πως ” σήμερα, η Ελληνική Δημοκρατία προχωράει στην έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου. Προσδοκούμε σημαντική υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού και χαμηλό επιτόκιο” υπογράμμισε πως “είναι η τρίτη κατά σειρά έξοδος στις αγορές που γίνεται από τις αρχές του χρόνου. Είχαν προηγηθεί:
– Η έκδοση του 15ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,9%, τον Ιανουάριο. Μια έκδοση που καλύπτει το χρονικό διάστημα μέχρι το 2035, πέραν δηλαδή της περιόδου που η βιωσιμότητα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους καλύπτεται από τις αποφάσεις του Eurogroup.
– Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 2 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 2%, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής καταιγίδας τον Απρίλιο”.
“Η εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα και την Κυβέρνηση επιβεβαιώνεται στην πράξη και αυτό είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων”, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.