Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με άνοδο λόγω ανάμεικτων μάκρο - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με άνοδο λόγω ανάμεικτων μάκρο

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street, καθώς τα νεότερα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ήταν ανάμεικτα, ενισχύοντας την άποψη ότι η Fed θα αυξήσει αργότερα μάλλον παρά νωρίτερα τα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 0,16% στις 18.040,37 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,21% στις 2.111,73 μονάδες και ο Nasdaq 0,25% στις 5.082,93 μονάδες.

Τα στοιχεία του ISM έδειξαν ενίσχυση της δραστηριότητας του μεταποιητικού τομέα τον Μάιο. Άλλα στοιχεία έδειξαν αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών τον Απρίλιο, αλλά στασιμότητα των καταναλωτικών δαπανών.

Καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας είναι λίγες, η Fed δεν είναι σε θέση να αρχίσει τη αύξηση των επιτοκίων της, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Βοστόνης Eric Rosengren. ΄

Οι μετοχές των μεταφορικών εταιρειών ανέκαμψαν από τις πρόσφατες απώλειές τους. H μετοχή της Microsoft έδωσε στον S&P 500 τη μεγαλύτερη ώθηση, καθώς σημείωνε κέρδη 1,5% λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς. Κέρδη 1,8% σημείωνε και η μετοχή της Altera, ενώ της Intel κατέγραφε πτώση 1,7%.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.