Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με σημαντική πτώση με αιχμή τις τεχνολογικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με σημαντική πτώση με αιχμή τις τεχνολογικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street, με αιχμή τις τεχνολογικές μετοχές, μετά τα αισιόδοξα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση που ενίσχυσαν τις προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων μέσα στο έτος.

Ο δείκτης Dow Jones μειώθηκε 0,5% στις 17.766 μονάδες . Ο S&P 500 είχε απώλειες 0,7% και διαμορφώθηκε στις 2.079 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες (0,9%) και διαμορφώθηκε στις 5.021 μονάδες. 

Οι τεχνολογικές μετοχές του S&P 500 σημείωναν απώλειες 1,3%, ενώ η μετοχή της Intel (1,6%) κατέγραφε τη μεγαλύτερη μείωση από τις μετοχές του Dow.

Η πιθανή αύξηση των επιτοκίων είναι μία σημαντική ανησυχία των επενδυτών. Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, αύξησαν τις προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων φέτος από τη Fed.

Τα ίδια στοιχεία προκάλεσαν μεγάλες πωλήσεις στην αγορά ομολόγων που ώθησαν την απόδοση των 10ετών τίτλων του αμερικανικού δημοσίου στο υψηλότερο επίπεδο 8 μηνών την Παρασκευή.

«Τα μάτια είναι στραμμένα στην αγορά ομολόγων, στην Ελλάδα, σε κάθε πιθανή εξαγορά ή συγχώνευση», δήλωσε χρηματιστής στη Νέα Υόρκη.

Ο S&P 500 διαπραγματεύεται σχεδόν 18 φορές τα κέρδη των τελευταίων 12 μηνών, υψηλότερα από τον μέσο όρο 10ετίας που είναι 15,8.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.