Quantcast
Wall Street: Με νέο ρεκόρ έκλεισε ο Nasdaq χάρη στη μετοχή της Google - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με νέο ρεκόρ έκλεισε ο Nasdaq χάρη στη μετοχή της Google

δημοσιεύτηκε:

Με νέο ρεκόρ, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισε ο δείκτης Nasdaq της Wall Street, ενισχυμένος από τα ισχυρά κέρδη της Google.

O Nasdaq αυξήθηκε 0,9% στις 5.210 μονάδες, καθώς η μετοχή της Google εκτοξεύθηκε κατά 16% μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων του αναμενόμενου κερδών στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,2% στις 18.086 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,1%.

Παρά το γεγονός ότι οι τεχνολογικές μετοχές κινούνται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα, διαχειριστές χαρτοφυλακίων έλεγαν ότι δεν ανησυχούν γενικά για τις αποτιμήσεις ή για την ύπαρξη φούσκας.

Τον Μάρτιο του 2000, η αποτίμηση του Nasdaq αντιστοιχούσε σε 175 φορές τα κέρδη του τελευταίου 12μήνου, ενώ τώρα είναι 24,1 φορές υψηλότερος.

Οι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν κέρδη τον Ιούλιο, εν μέρει λόγω των ελπίδων ότι η Ελλάδα θα έφθανε σε συμφωνία με τους πιστωτές της και θα απέφευγε την έξοδό της από την Ευρωζώνη.

Ο Dow έχει αυξηθεί 2,8% τον Ιούλιο και ο S&P 500 κατά 3%. Παρά τα κέρδη αυτά, από την αρχή του χρόνου ο Dow είναι αυξημένος μόνο κατά 1,3% και ο S&P 500 κατά 3,1%, κάτι που ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν στην επιβράδυνση της αύξησης των εταιρικών κερδών.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.