Quantcast
Wall Street: Διατήρησε τα κέρδη της μετά την ανακοίνωση της Fed - enikonomia.gr
share

Wall Street: Διατήρησε τα κέρδη της μετά την ανακοίνωση της Fed

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, διατηρώντας τα κέρδη της μετά την ανακοίνωση της Fed, η οποία άφησε παράθυρο να καθυστερήσει η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Ο Dow Jones και ο S&P 500 αυξήθηκαν 0,7%, ενώ άνοδο 0,4% σημείωσε ο Nasdaq.

Η Fed αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της κοντά στο μηδέν, όπως αναμενόταν, ενώ με την ανακοίνωσή της δεν έστειλε σαφές μήνυμα για τον χρόνο που θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της μετά από δέκα χρόνια.

Αν και η αβεβαιότητα σχετικά με τον χρόνο της πρώτης αύξησης θα μπορούσε να προκαλέσει διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών, πολλοί επενδυτές σημειώνουν ότι η αγορά πρέπει να είναι σε θέση να απορροφήσει τις πρώτες αυξήσεις των επιτοκίων, εφόσον το επίπεδο των επιτοκίων κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Σε ένα περιβάλλον σχετικά χαμηλών επιτοκίων και ανάπτυξης της οικονομίας, οι μετοχές παραμένουν πιο ελκυστικές από τα ομόλογα, δήλωσε ο Wayne Lin, διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας QS Investors.

Η Fed σκιαγράφησε μία θετική φρασεολογία για την αμερικανική οικονομία, χρησιμοποιώντας τη λέξη «στερεή» για να περιγράψει την πρόοδο στην αγορά εργασίας, δήλωσε ο Jim Paulsen, επικεφαλής της στρατηγικής επενδύσεων της Wells Capital Management.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.