Quantcast
Wall Street: Βουτιά 2,8% του Dow Jones λόγω ανησυχιών για την Κίνα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Βουτιά 2,8% του Dow Jones λόγω ανησυχιών για την Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Βουτιά έκαναν σήμερα οι μετοχές της Wall Street, μετά τα ασθενή στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας που προκάλεσαν νέες ανησυχίες των επενδυτών για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 470 μονάδες ή 2,84% στις 16.058,35 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 2,96% και ο Nasdaq 2,94%.

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ η τιμή του πετρελαίου βούλιαξε μετά από το ράλι των τριών τελευταίων ημερών.

Μετά τις πιο ήρεμες συνεδριάσεις χθες και την Παρασκευή, χρηματιστές και επενδυτές έλεγαν ότι ελπίζουν να αποτελεί παρελθόν η υψηλή μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας. Ωστόσο, οι ενδείξεις της αναταραχής επανήλθαν σήμερα.

«Σαφώς, αυτό μας δείχνει ότι δεν έχουμε βγει από τις δυσκολίες σε καμία περίπτωση», δήλωσε στέλεχος της Meridian Equity Partners, προσθέτοντας ότι τα αδύναμα στοιχεία της κινεζικής βιομηχανίας ήταν εκείνα που πυροδότησαν τις απότομες μειώσεις.

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ίσως η αγορά μας να μην ήταν τόσο άστατη και να μην έπαιρνε αυτές τις πληροφορίες τόσο βαριά, αλλά αυτό δείχνει ότι η αγορά μας είναι ακόμη εύθραυστη», πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

«Πολλά από αυτά που βλέπουμε αποτελούν συνέχεια θεμάτων που έχουμε δει τις δύο τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε αναλυτής της CLS Investments, προσθέτοντας: «Δεν είναι κάτι που θεωρούμε ότι θα συνεχισθεί μακροπρόθεσμα, αλλά πιθανόν να δούμε κάποια μεταβλητότητα τους επόμενους λίγους μήνες».

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.