Quantcast
Wall Street: Έκανε ράλι πριν την απόφαση της Fed - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκανε ράλι πριν την απόφαση της Fed

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκανε η Wall Street, ενώ οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Πέμπτη.

Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 229 μονάδες ή 1,4% στις 16.600 μονάδες. Άνοδο 1,3% και 1,1% σημείωσαν ο S&P 500 και ο Nasdaq, αντίστοιχα. Όλοι οι επιμέρους δείκτες του S&P 500 αυξήθηκαν.

Οι μετοχές σημείωναν κέρδη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να πάρουν θέσεις εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Fed, η οποία αρχίζει αύριο και θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Το 46% περίπου των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα γίνει στη συνεδρίασή της στις 16/17 Σεπτεμβρίου, έναντι 82% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στις αρχές Αυγούστου.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από την απόφαση και ένα μεγάλο μέρος της αγοράς θέλει απλά να υπάρξει απόφαση και να τελειώσει η αβεβαιότητα», δήλωσε στέλεχος της J.P. Morgan Asset Management. Το ίδιο στέλεχος δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα «οι επενδυτές βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό σε στάση αναμονής, περιμένοντας τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν μετά την απόφαση» και ότι οι συναλλαγές ήταν χαμηλότερες απ’ ότι συνήθως.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.