Quantcast
Wall Street: Έκλεισε ανοδικά με αιχμή τις ενεργειακές μετοχές - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε ανοδικά με αιχμή τις ενεργειακές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αιχμή της ανόδου τις ενεργειακές μετοχές. Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 0,8% στις 16.740 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,9% στις 1.995 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,6% στις 4.889 μονάδες. 

Η διήμερη άνοδος σημειώθηκε, ενώ αύριο η Fed θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην αύξηση των επιτοκίων. Οι ενεργειακές μετοχές έκαναν ράλι, μετά την απότομη άνοδο των τιμών του πετρελαίου που προκάλεσε η απρόσμενα μεγάλη πτώση στα αποθέματα του αργού.

Οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στις μετοχές που είναι ευαίσθητες στα επιτόκια. Οι μετοχές στον τομέα κοινής ωφέλειας, που δίνουν υψηλά μερίσματα και θεωρούνται ως υποκατάστατα των ομολόγων, σημείωσαν μεγαλύτερα κέρδη από την ευρύτερη αγορά. Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές, οι οποίες θα ωφεληθούν από τα υψηλότερα επιτόκια, υστέρησαν σε σχέση με τον δείκτη S&P 500. 

Οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων στην αυριανή συνεδρίαση έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες. Το 46% περίπου των οικονομολόγων, που ρωτήθηκαν πρόσφατα από την Wall Street Journal, προέβλεψε αύξηση των επιτοκίων αύριο, έναντι 82% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στις αρχές Αυγούστου.

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.