Quantcast
Wall Street: Έκλεισε πτωτικά καθώς η Fed εξέφρασε ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε πτωτικά καθώς η Fed εξέφρασε ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Η Wall Street ταλαντεύθηκε, χάνοντας τα κέρδη που είχε νωρίτερα στη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές καλωσόρισαν τη συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, αλλά παρέμειναν επιφυλακτικοί λόγω των ανησυχιών που εξέφρασε η Fed για την αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές.

Η Fed άφησε αμετάβλητα τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, αναφέροντας στην απόφασή της ότι υπάρχουν ανησυχίες για την εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας και των αγορών.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,4% στις 16.675 μονάδες και ο S&P 500 με απώλειες 0,3%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στις 4.894 μονάδες.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούσαν στενά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, τα οποία έχουν διατηρηθεί κοντά στο μηδέν από την οικονομική κρίση και βοήθησαν να υπάρξει μία εξαετής ανοδική πορεία της Wall Street.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχώρησε σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ, καθώς και έναντι του γεν.

Μία μεγάλη πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια πριν το τέλος του έτους, αλλά η ανακοίνωση της Fed έδειξε κάπως λιγότερη πίστη για το θέμα αυτό.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν τώρα ότι η Fed θα αποφύγει την αύξηση των επιτοκίων έως το 2016.

 

WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.