Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με οριακή άνοδο παρά την πτώση των ενεργειακών μετοχών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με οριακή άνοδο παρά την πτώση των ενεργειακών μετοχών

δημοσιεύτηκε:

Με οριακά κέρδη έκλεισε η Wall Street, παρά την πτώση των ενεργειακών μετοχών λόγω ανησυχιών της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από το Ιράν και των νέων ανησυχιών για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,08% στις 17.230 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,03% και 0,38%, αντίστοιχα.

Ο ενεργειακός δείκτης του S&P 500 υποχωρούσε 2,3%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες από τις εταιρείες του Dow είχαν η Chevron (-1,40%) και η Exxon Mobil (-1.89%). 

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε στα 46,11 δολάρια, υπό την πίεση δηλώσεων του Ιρανού υπουργού Πετρελαίου ότι αναμένει αύξηση της παραγωγής της χώρας του κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τους επόμενους μήνες. Η ανακοίνωση της Κίνας ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% στο τρίτο τρίμηνο βάρυνε, επίσης, στις τιμές του πετρελαίου.

Αν και ο ρυθμός αύξησης του κινεζικού ΑΕΠ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, διαμορφώθηκε λίγο υψηλότερα από το αναμενόμενο, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν μία άνοδο 6,8% αντί του 6,9% που ανακοινώθηκε.

«Ανακούφιση είναι η λέξη – κλειδί για τις αγορές σήμερα», δήλωσε αναλυτής επενδυτικής εταιρείας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe αυξήθηκε 0,3%, ενώ οι ασιατικές αγορές σημείωσαν ανάμεικτα αποτελέσματα. Οι κινεζικές μετοχές αρχικά αυξήθηκαν, αλλά ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε 0,1% κάτω.

Η μετοχή της Morgan Stanley σημείωνε απώλειες 6,9%, καθώς ανακοίνωσε μείωση κερδών στο τρίτο τρίμηνο πάνω από 40%.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.