Quantcast
Wall Street: Έκλεισε πτωτικά υπό το βάρος των απωλειών των ενεργειακών εταιρειών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε πτωτικά υπό το βάρος των απωλειών των ενεργειακών εταιρειών

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street, υπό το βάρος των απωλειών των εταιρειών πρώτων υλών. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλότερος από τον μέσο όρο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μία σειρά αποτελεσμάτων μεγάλων εταιρειών, μεταξύ άλλων της Apple, της Facebook, της Procter & Gamble και της Exxon Mobil.

O Dow Jones υποχώρησε 0,2% στις 17.977 μονάδες. Απώλειες 0,2% είχαν, επίσης, ο S&P 500 και ο Nasdaq. 

Ο ρυθμός ανόδου των αμερικανικών μετοχών επιβραδύνθηκε μετά από το ράλι αρκετών εβδομάδων. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο σε οκτώ από τις δέκα τελευταίες εβδομάδες, αλλά τα κέρδη 0,6% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ήταν τα χαμηλότερα φέτος.

Οι ενεργειακές μετοχές του S&P 500 υποχωρούσαν 1,3%, ακολουθώντας την πτώση των τιμών του αμερικανικού αργού κατά 1,5% στα 43 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Xerox μειώθηκε 12% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη πρώτου τριμήνου μειώθηκαν 85%.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα. Ενώ οι αξιωματούχοι της Fed δεν αναμένεται να αυξήσουν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στη συνεδρίασή τους, οι επενδυτές θα παρακολουθούν για ενδείξεις αν η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Πολλοί επενδυτές εκτιμούν ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα στήριξης την Πέμπτη, μετά από την πρόσφατη ανατίμηση του ιαπωνικού νομίσματος και την πτώση του χρηματιστηρίου της χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.