Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση πάνω από 2% λόγω ευρώ και εταιρικών αποτελεσμάτων - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση πάνω από 2% λόγω ευρώ και εταιρικών αποτελεσμάτων

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν σε χαμηλό δύο εβδομάδων, εν μέσω ενίσχυσης της ισοτιμίας του ευρώ και ανάμεικτων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 2,1%, εν πτώση σημείωσαν και οι 19 κλάδοι του. Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,8% στα 1,1440 δολάρια, καθώς τα ασθενή στοιχεία για την αμερικανική οικονομία περιόρισαν τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και ο δείκτης S&P 500 της Wall Street κινείται σε τροχιά για να σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση δύο ημερών από τον Φεβρουάριο.

Οι τράπεζας και οι αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των κλαδικών δεικτών του Stoxx Europe 600. Η μετοχή της Royal Bank of Scotland βούλιαξε 6,1%, καθώς οι ζημιές της διπλασιάσθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Οι μετοχές της Renault και της Volkswagen υποχώρησαν πάνω από 4%, λόγω ανησυχιών ότι η ανατίμηση του ευρώ θα πλήξει τις εξαγωγές τους. Η μετοχή της Sanofi μειώθηκε 5,4%, καθώς οι πωλήσεις που ανακοίνωσε ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.